МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ

Међународни дан старих - 1.октобар у Геронтолошком центру у Нишу обележен је због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID-19 на мало другачији начин. Одржан је избор најбоље уређених соба и том приликом 11 корисника је награђено као и избор најцимерки где су награђене 2 кориснице. Одржана је и Модна ревија корисника под називом :Дан лепог облачења: у парку, чије су зеленило и богате крошње дрвећа овом догађају дало посебну чар. Такмичари су посебно награђени а сви корисници су добили пригодан поклон.

Слике најлепших соба

 

 

 

 

 

Слике са модне ревије

 

 

 

 

ПРИЈЕМ КОРИСНИКА

Пријем корисника се врши на захтев Центра за социјални рад, у месту у коме будући корисник има пребивалиште. По заказаном пријему, корисник мора да има негативан налаз PCR теста, не старији од 72 сата. Обавезна је 14-дневна изолација новопримљених корисника, на одељењу предвиђеном за ту намену. За кориснике који излазе ван установе због здравствених и других потреба, потребан је негативан налаз PCR теста, и они такође имају изолацијун од 14 дана, у одвојеним просторијама

 

 

ПОСЕТЕ КОРИСНИЦИМА

Посете корисницима се могу реализовати сваким даном, у повољним временским условима (температура изнад 18 степени) без кише и ветра, у периоду од 10 до 16 часова у летњиковцу у парку, у предњем делу установе. Заказују се на телефон 063/10-77-261. Корисник може имати посету два пута седмично и она може трајати до 15 мин уз поштовање прописаних епидемиолошких мера заштите. Корисник мора да носи маску, рукавице и визир, а исто то и сродник, уз поштовање физичке дистанце. Посета се се одвија у присуству радника.

БОРАВАК У ПАРКУ

Корисницима се омогућује боравак у парку у трајању од пола сата, уз музику са CD-a, у времену од 10 и 30 до 12 часова када је температура ваздуха од 18 до 25 степени, без јаког ветра и кише.Корисници су подељени у три групе. Корисницима зависних од туђе неге и помоћи се пружа неопходна подршка при изласку и боравку у парку.

 

 

ПРИЈЕМ ПАКЕТА ЗА КОРИСНИКЕ

Врши се пријем пакета за кориснике од стране сродника на капији установе, и то понедељком и петком од 12 до 17 часова. У пакету могу да буду фабрички упаковани производи. Сваки пакет се дезинфикује и након 24 сата предаје кориснику. За кориснике који немају сроднике врши се набавка у продавници, и на исти начин дезинфикује и предаје им се после 24 сата од допремања у установу.

ВИБЕР ПОЗИВИ

У сарадњи са Help организацијом, огранак у Нишу, корисницима је омогућен контакт са сродницима путем Вибера.

УЧЕШЋЕ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ NURDOR-a

Геронтолошки центар у Нишу је у септембру месецу учествовао у хуманитарној акцији NURDOR-a a циљу остваривања Мисије унапређења квалитета лечења и живота деце оболелих од рака везано за њихову сарадњу и подршку сестринском удружењу AGEOP RICERCA из Болоње у обезбеђивању Родитељске куће, чиме ће трајно бити обезбеђена неопходна подршка малим пацијентима оболелим од рака из Италије и Балкана. Корисници из центра, њих 6-оро нацртали су и обојили 30 цртежа за ту намену.

 

 

 

 

УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ "ТРЕНУЦИ СТВАРНОСТИ 6"

Корисници Геронтолошког центра, њих двоје учествовало је на конкурсу за најлепшу фотографију "Тренуци стварности 6" у организацији Дома за старе у Апатину.

Претрага

Прогноза времена


Temperatura: °C
Subjektivni osećaj: °C
Vlažnost vazduha: %
Vazdušni ptitisak: mB
Vetar: Zapadni
Jačina vetra: km/h
Izlazak sunca:
Zalazak sunca:

Ko je online?

Ukupno na vezi:

1

Na vezi u poslednja 24h:

108